Suyun dezenfeksiyonu neden önemlidir?

    Suyun dezenfeksiyonunda en etkili ve kalıntı bırakmayan ozon gazı yüzme havuzları içinde çok önemli yer tutar. Havuz suyunun dezenfeksiyonunda en etkili çözümlerden biri ozon, diğeri de klorlama yöntemi ile dezenfeksiyondur. Burada ozon gazı ile clor arasında çok ciddi bir fark vardır. Ozon gazı kalıntı bırakmadığı gibi,   ayrıca  kimyasalların vereceği ciddi ve kalıcı zararlı etkisinin olmadığı gibi klordan 3125 kat daha etkilidir ve çok daha güçlü bir şekilde havuzumuzdaki zararlı mikroorganizmaları yok eder ve tekrar oksijene dönüşür.

  Ozon gazı,1950 ‘li yıllarda yüzme havuzlarında Avrupa’da kullanılmaya başlanmıştır. Ardından 1980 yılında ABD’de yapılan çalışmalarda, klorun kansorejen olan kloform ürettiği ve havuz suyunda idrar ya da terle karıştığında kloramin ürettiği açıklanmıştır. Bu  nedenle  EPA (Çevre Koruma Örgütü) İçme suları, yüzme havuzları ve atık suyunda klora alternatif olarak kalıntı bırakmayan ve doğal dezenfektan olan ozon gazını kabul etmiştir. EPA nın ozon gazını içme suları ve kullanım sularında   kabul edilebilir şekilde kullanımına izin vermesinden sonra havuzlarda ozon gazının kullanımı en güvenli yöntem olduğu için artmaya başlamıştır.

    Burada   önemli  olan şu hesap yapılmalıdır. Her m3 su içerisinde, ne kadar ozon gazı kullanılacağını hesap etmek ve ona göre kaç dakika içinde bunu sağlayabileceğimizi bilmek gerekmektedir. Uzmanlarımız tarafından bu fizibilite çalışmaları yapılarak en uygun makinamız size önerilecektir.

 

Havuz Sterilizasyonunda Ozon Kullanımı

   Yüzme havuzlarında ozon sistemleri kullanıldığında firmaya maddi yönden birçok avantaj sağlamaktadır. Çünkü bu durum kullanılan havuz kimyasallarından %80-%90 arasında tasarruf yapılmasını sağlar. Aynı zamanda sürekli testler yerine haftalık testler uygulandığı için bir tasarrufta buradan sağlanır.
 
Havuzlarda Ozon Sistemleri Kullanımının Kalite Avantajları : İ nsan vücudundaki göz, saç ve deri tahribatı sona erer. Havuzun kaliteli hizmet vermesini sağlar, (kokusuz, berrak ve yüksek oksijen oranlı su sayesinde). Bu ise havuzun müşteri porföyünü genişletir. Mayo ,havlu vs. ürünlerin havuzdan kaynaklanan yıpranmalarını ve renk kayıplarını engeller.

Havuzlarda Klormu Ozon Gazımı Kullanılmalı? 

  Suyun dezenfeksiyonunda en etkili ve kalıntı bırakmayan ozon gazı yüzme havuzları içinde çok önemli yer tutar. Havuz suyunun dezenfeksiyonunda en etkili çözümlerden biri ozon, diğeri de klorlama yöntemi ile dezenfeksyondur. Burada ozon gazı ile clor arasında çok ciddi bir fark vardır. Ozon gazı kalıntı bırakmadığı gibi, ayrıca  kimyasalların vereceği ciddi ve kalıcı zararlı etkisinin olmadığı gibi klordan 3125 kat daha etkilidir ve çok daha güçlü bir şekilde havuzumuzdaki zararlı mikroorganizmaları yok eder ve tekrar oksijene dönüşür.

      Ozon jeneratörü tarafından üretilen Ozon gazı klordan 3125 kat daha etkilidir. Ozon gazı suya berraklık verir, havuz suyunun kokmasını engeller, klor gibi atık üretmez aksine yok ettiği mikrop ve bakterileri oksijene çevirir böylece havuz suyunuz oksijenden mahrum kalmaz.

  Ozon gazı,1950 ‘li yıllarda yüzme havuzlarında Avrupa’da kullanılmaya başlanmıştır. Ardından 1980 yılında ABD’de yapılan çalışmalarda, klorun kansorejen olan kloform ürettiği ve havuz suyunda idrar ya da terle karıştığında kloramin ürettiği açıklanmıştır. Bu nedenle  EPA (Çevre Koruma Örgütü) İçme suları, yüzme havuzları ve atık suyunda klora alternatif olarak kalıntı bırakmayan ve doğal dezenfektan olan ozon gazını kabul etmiştir. EPA nın ozon gazını içme suları ve kullanım sularında  kabul edilebilir şekilde kullanımına izin vermesinden sonra havuzlarda ozon gazının kullanımı en güvenli yöntem olduğu için artmaya başlamıştır.